Wie zijn wij?


In de herfst van 2012 besluiten een aantal mensen hun kennis en ervaring met modeltreinen en alles wat daarmee verband houdt in de ruimste zin van het woord te delen met anderen.


“Modeltrein-support” wordt geboren, wij zien onszelf als mogelijke helpdesk bij alle problemen die u mocht tegenkomen in de wondere wereld van de modeltreintjes.


Onze lesgevers kunnen putten uit een jarenlange ervaring op de diverse domeinen.


Volledig ongebonden, hebben wij geen enkele verplichting naar een bepaald merk, een bepaalde invoerder of winkelier. Wij wensen wel in een goede verstandhouding met hen samen te werken en hun ook de nodige ondersteuning te geven indien dit nodig mocht blijken.


Wij zijn thuis in vele besturingssystemen, diverse schalen, allerlei technieken, ... De keuze naar welk merk, wat aankopen, waar .. wordt door elke liefhebber zelf bepaald.

Video informatie

Modeltrein-support vzw

een drankje tijdens de pauze
aandachtig tijdens een cursus

Wij respecteren de persoonlijke keuze van elke liefhebber en proberen hem de nodige ondersteuning te geven, zodat hij ten volle kan genieten van zijn hobby.


Wij bieden een pakket cursussen en workshops aan, die voortdurend worden bijgestuurd door de feedback, opmerkingen of op vraag van onze liefhebbers.


Men kan terecht bij ons tijdens onze infodagen om kennis te maken, te zien en te horen hoe we werken, dit is gratis en vrijblijvend.


Alle problemen en vragen over modeltreinen kunnen hier aan bod komen, al dan niet aan de hand van het door bezoekers meegebrachte materiaal.


Wij zijn geen ledenorganisatie, club, vereniging, ...